Presentació escultura "Rosa dels Vents" de Pep Codó

Fotografia: Jordi Camí

L’escultura ha estat projectada per integrar-se a l’espai del cim del turó del Parc de Can Mates. La visibilitat des del turó és de 360 graus. Aquest fet va determinar que l’escultura fos un indicatiu dels vuit vents principals del lloc.

Quan va ser concebuda, m’importava molt l’originalitat del projecte. Ser original vol dir ser fidel a l’origen, i en aquest cas és l’únic lloc a Sant Cugat on hi ha una vista completa de l’horitzó.

L’escultura consta d’un conjunt de setze elements disposats en grups de dos. Els dos elements de cada grup formen, un en positiu i l’altre en negatiu, la lletra inicial del vent. Quan una persona observi correctament les dues parts complementàries, coincidirà amb la direcció del vent assenyalat.

Aquest fet convida a les persones a participar del turó, preferentment els nens i nenes. Tots els elements escultòrics tenen una alçada adequada per facilitar la interacció amb els més petits i petites. La peça vol donar presència de la geografia i d’una dimensió extensa del que envolta a la persona que accedeix a l’escultura.

Pep Codó, març de 2017


Fatal error: Call to a member function getRuta() on null in /var/www/html/chroot_centrescultural/centresculturals/llibreria/beans/centreBean/centreGestor.class.php on line 49