Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Testimony Memory Oblivion

L’exposició Testimony Memory Oblivion pretén donar coneixements dels obscurs fets històrics del què es coneix com a Acció 1005.

Des de la tardor de l’any 1942, fins al final de la seva ocupació, els Alemanys varen remoure i cremar cents de milers de cadàvers enterrats en foses comunes escampades arreu del territori soviètic ocupat. L’objectiu d’aquesta macabre operació era destruir tota evidència dels assassinats perpetuats per les forces alemanyes en aquestes regions ocupades. L’operació va ser classificada com a altament secreta, i se li va donar el nom clau d’Acció 1005. Les unitats i subunitats participants en aquesta operació van rebre el nom de Sonderkommando 1005, i estaven sota el comandament de Paul Blobel, tal i com el mateix Blobel va admetre en els judicis de Nuremberg.

En memòria de les víctimes d’aquests fets, aquest projecte es presenta a partir de dues instal·lacions; una d’elles inclou imatges d’arxiu combinades amb diversos testimonis de supervivents i d’alguns dels soldats que varen participar de l’operació Acció 1005. L’altre instal·lació inclou tres molins (ferro, peres i gra), els quals fan referencia, de forma visual, al sistema d’eliminació d’ossos utilitzat per aquesta unitat.

Data: Del 22 d'octubre al 6 de novembre de 2018 Artista: Shaní BarLloc: Centre d'Art Maristany
Les Lleixes
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal