Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat Xarxa de Centres Culturals Polivalents de Sant Cugat

Saltar al contingut
Ets a:

Hub Trees. Núria Benet

Tota la meva obra és un intent de connexió o reconnexió amb la natura i amb tot allò que ens envolta.

Pretenc posar en relleu la seva bellesa , els seus valors intrínsecs, així com convidar a reflexionar sobre com ens hi relacionem.

La manera de viure de la nostra societat actual ens exigeix una activitat incessant i hem perdut l’hàbit de la observació de l’entorn més proper i immediat.

Voldria crear a través de l’art uns escenaris propicis per a qüestionar-nos la nostra relació amb l’espai i el temps, gaudint a l’hora d’uns entorns inspirats en la natura; amb la voluntat de sentir-nos més arrelats al món.

La professora d’Ecologia Forestal a la University of British Columbia (Canadà), Suzanne Simard, ha desenvolupat i contrastat diverses teories al voltant de com els arbres es comuniquen entre ells.

Els seus treballs de recerca demostren que els arbres efectivament es comuniquen i que no es comporten de forma individual competint per la supervivència del més fort com apuntava Darwin en les seves teories, sinó que interactuen entre ells (network) ajudant-se per sobreviure.

A partir d’aquesta idea sorgeixen les dues peces/instal·lacions principals de l’exposició.

El concepte “Hub” està vinculat a diversos àmbits. En termes informàtics, un “hub” és un concentrador o dispositiu que permet centralitzar el cablejat d’una xarxa d’ordinadors per després poder-la ampliar. En transport, s’anomena “Hub” al punt d’intercanvi o centre de distribució de trànsit de persones o de mercaderies.

La paraula “Hub” per mi pren tot el significat quan es refereix a connexions, lligams, relacions, xarxa, intercanvi, etc.

Núria Benet

ACTIVITATS

Visites guiades
Dijous 15 de febrer, 19h Inauguració i visita
Dissabte 24 de febrer, a les 11:00 h
Dimecres 7 de març, a les 19:00 h

Dissabte 10 de març a les 18:00 h
Taula rodona a càrrec de Marc Castellnou (enginyer forestal) i Gerard Passola (biòleg, especialista en arboricultura).

Activitats per escoles, instituts i grups particulars. Concertar a casadecultura@santcugat.cat o trucant al 935 657 082

Descarregueu el pòster/fulletó de l'exposició en aquest enllaç: Pòster Hub Trees (inclou els textos originals de Joaquín Araujo i Vince Van Geffen)

Data: Del 15 de ferbrer al 31 de març de 2018 Artista: Núria BenetLloc: Casa de Cultura
Col·labora:
Katia
Comparteix això:

Cerca d'exposicions a la xarxa

Exposicions anteriors

Menú principal